India și Andaman, ianuarie-februarie 2015 (e-book)

India2015_Page_001

Această carte, concepută să rememoreze ceva din povestea unei aventuri aproape inițiatice într-o lume fascinantă, reprezintă și o oglindă în care ne putem reflecta fiecare în parte. Nu doar noi, cei 15 care am fost acolo, ci și voi, prieteni cititori, fotografi sau ne-fotografi.

India este scurt-circuitul prejudecăților, spune unul dintre colegii expediționari în textul său. Trebuie să mergi acolo, trebuie să o percepi cu toate simțurile.

Vă invit la lectură. Însă nu în timpul serviciului, când șeful nervos și constipat urlă din camera cealaltă că nu s-a făcut planul la vânzări. Lăsați-o pentru acasă, seara, sau și mai bine pentru sâmbătă ori duminică. Și, dacă vreți, puteți să și visați. India este acolo, pentru voi. Vă așteaptă.

Veni, vidi… print! (e-book)

Calea fotografiei-poveste nu e una facilă. Dacă ar fi așa, nu ar merita să umbli după ea tocmai la Sulina. Tehnic vorbind, lucrurile s-au petrecut exact așa cum le-am gândit de acasă: Au fost 2 zile de adaptare și căutare a unei teme personale menite să facă obiectul unui mini-proiect. În paralel, am discutat despre ce înseamna subiect, poveste, serie și ce rol au lumina și compoziția în dezvoltarea unei teme. În joc s-au aruncat mai multe întrebări decât răspunsuri: Ce, Cine, Cum, Unde, Când și mai ales De ce? Au urmat patru zile intense de fotografiat, urmate în fiecare seară de analize, critică și îndrumări punctuale. S-au tipărit în final cele mai bune imagini, menite să spună cele cinci povești paralele ale participanților.

O săptămână și o zi în Deltă, împreună cu Voicu, Cosmin, Răzvan, Matei, Mircea și Andrei.