latrenulete_008_resizePe la ora 23, aveam impresia că seara de sâmbătă era deja ratată. Plecasem cu coada între picioare de la Marele Stadion, la a cărui inaugurare mișunase tot locul de țărani cu ifose și femei pe tocuri.

În plus, am avut surpriza neplăcută să vad că pista de atletism a vechiului „23 august” a dispărut, deci noul stadion se vrea destinat practic doar fotbalului. Un templu, așadar, al mitocăniei și semințelor de floare și bostan.

Tocmai cugetam, mergând pe jos pe Maior Coravu spre ieșirea la Mihai Bravu, la cât de amnezici sunt unii români – se opun construcției unei catedrale patriarhale pe motiv că „nu e momentul” și „costă”, dar tac în fața unei construcții mai scumpe, cu adevărat faraonice și servind doar prostului gust – când am dat peste Atelierul de trenulețe. Încă deschis la acea oră.

Toate amintirile cu Berliner TT și nenumăratele machete de trenulețe și trasee „pe 12” care mi-au bucurat copilăria au năvălit instantaneu.

Atelierul este un loc în care copiii pot învăța să asambleze machete, în timp ce adulții se așează, plini de voluptate, la singura terasă din România unde ești servit… cu trenul.

Pe Maior Coravu nr. 6 ești în lumea lui Thomas și prietenii.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment