India2015_Page_001

Această carte, concepută să rememoreze ceva din povestea unei aventuri aproape inițiatice într-o lume fascinantă, reprezintă și o oglindă în care ne putem reflecta fiecare în parte. Nu doar noi, cei 15 care am fost acolo, ci și voi, prieteni cititori, fotografi sau ne-fotografi.

India este scurt-circuitul prejudecăților, spune unul dintre colegii expediționari în textul său. Nici c-aș putea găsi o expresie mai potrivită dar, paradoxal, n-am cum să o dovedesc, nici măcar prin fotografii. Trebuie să mergi în India, trebuie să o percepi cu toate simțurile. Să o vezi, să o miroși, să o guști și (iertată fie-mi parafraza teologic inacceptabilă) vorba lui Arghezi, să urli „Este”.

Vă invit la lectură. Atenție însă, nu în timpul serviciului, când șeful nervos și constipat urlă din camera cealaltă că nu s-a făcut planul la vânzări. Lăsați-o pentru acasă, seara, sau și mai bine pentru sâmbătă ori duminică. Și, dacă vreți, puteți să și visați. India este acolo, pentru voi. Vă așteaptă.

Descărcare pdf de aici

Descărcare iBook de aici

PS – Lămurire: tema imaginilor mele sunt șoferii de tuk-tuk, ricșa indiană cu motor, și au fost realizate toate în insula Havelock, Andamanul de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment