Copilul meu bionic IIINu există o „rețetă minune” în cazul copiilor cu implant cohlear. Părinții e bine să știe, ca să evite dezamăgirile, că intervenția chirurgicală, indiferent cât ar fi ea un prag psihologic, palpabil, nu este un scop în sine. Efortul financiar nu are ca răsplată imediată altceva decât funcționarea tehnică a unui dispozitiv care restabilește – sau mai bine zis suplinește – auzul.

Urmează ani de muncă intensă, de educarea auzului și terapia vorbirii. Fără acestea, existența implantului în sine este inutilă. O persoană care vizitează China și merge pe stradă fără translator simte frustrarea de a auzi fără a înțelege nimic. Comunicarea este imposibilă în lipsa minimei înțelegeri a semnificației sunetelor.

(va urma)

4 Comments

 1. Anamaria, implantata cohlear in 2007 si 2009, in urma unei reabilitari auditiv-verbale corespunzatoare ( cu f multa munca si implicare a familiei ), reuseste sa desfasoare cu succes pe langa activitatile scolare si multe altele extrascolare: pian, engleza, balet, dans modern, inot, patinaj artistic, desen si tenis.
  Cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti va prezinta ultimele sale rezultate: PREMIUL I la pian, la Concursul de Interpretare ” Muzica Clasica ” 1-3 apr 2013 si aspecte de la Serbarea pe Gheata a Scolii de Patinaj Artistic – 27apr 2013.
  Deasemenea va doreste sa aveti parte de liniste si implinire. Paste ferictit!

  http://youtu.be/Wk9GbqKeRM4

 2. Anamaria, purtatoare de implant cohlear bilateral, studiaza de 2 ani pianul si a participat la cea de-a XII -a editie a Concursului de Interpretare ” Cei mai mici pianisti ” 10-11 mai 2013, unde a obtinut PREMIUL I SPECIAL.
  Multumim tuturor celor care au contribuit la obtinerea acestor rezultate deosebite.
  Felicitari si mult succes in continuare!
  http://youtu.be/DbcxECrqDqg

 3. Cu ocazia zilei de 1 iunie Anamaria, purtatoare de implant cohlear bilateral, a sustinut impreuna cu alti copii implantati Serbarea Asociatiei Asculta Viata, dedicata Zilei Copilului.
  Pe scena Aulei Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, Anamaria a recitat, a interpretat la pian, a cantat pian si voce, a interpretat o sceneta in limba engleza, a dansat balet solo si a cantat o melodie tip karaoke.
  Multumim echipei de specialisti si dascali care a contribuit si contribuie in continuare la educarea si formarea sa.
  La multi Ani tuturor copiilor!

  http://youtu.be/-PYdATIUiAg

 4. Anamaria ( IC Bilateral) a participat la Festivalul Concurs “PRIETENII MUZICII/ PRO PIANO ROMANIA” editia a XI- a 2013, organizat de Fundatia Culturala PRO PIANO la Colegiul National ” George Enescu”, unde a obtinut
  DIPLOMA DE EXCELENTA si MARELE PREMIU al categoriei.
  Juriul a fost alcatuit din profesori ai Colegiilor de Muzica “George Enescu ” si ” Dinu Lipatti “.
  Anamaria, in cei doi ani de studiu pianului a participat la 10 concursuri si a adunat in palmaresul sau:
  1 premiul II
  4 premii I
  4 Premii I Speciale
  1 Premiul de Excelenta
  si
  1 MARELE PREMIU

  FELICITARI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE!

  http://youtu.be/zDm8FddpE4w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment