Delta Dunării fotoSalutări din Macondo!

Veni, Vidi, Print!Sulina (7-13 octombrie 2012), Ediţia I-a – un atelier practic cu Cosmin Bumbuţ şi Voicu Bojan. În parteneriat cu Epson România.

Pentru cei care l-au citit pe Marquez, Sulina e un fel de Macondo românesc. Un ţinut uşor ireal, de la marginea lumii, încărcat de nostalgia unui fost important port, un oraş aflat acum într-un declin progresiv. Acolo vom merge şi vom practica împreună o gimnastică a privirii. Şi vom învăţa care este drumul fotografiei de la o simplă privire la print. Fiindcă noi credem cu tărie că finalitatea unei imagini bune îşi are locul în spaţiul tactil al hârtiei.

Atelierul nostru se va concentra doar pe lucrurile cu adevărat importante în fotografie, cele în care credem cu convingere: subiect, lumină, compoziţie, poveste. Vom fotografia împreună, vom edita, vom discuta, vom avea şi câteva scurte seminarii interactive. Iar la final, fiecare se va întoarce acasă cu un portofoliu de imagini A4 print Epson selectate, validate, prelucrate. Undeva între 8-12, în funcţie de productivitatea fiecăruia.

Participanţii sunt încurajaţi să-şi aleagă o temă precisă pe care să lucreze. Acest lucru este însă opţional. Nu vom sta strict în Sulina, ne vom mişca în jur, vom explora împreună întreaga zonă: Pădurea Letea, Sfiştofca etc. Vom căuta împreună subiecte. Atelierul va dura efectiv 6 zile, la mijloc va exista o zi (a şaptea) de pauză, în care fiecare va face ce-i pofteşte inima. Vom încheia acest atelier cu un mic vernisaj şi cu un party de rămas bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment